Classic car media blasting

Het stralen van oldtimers en oldtimer onderdelen wordt bij Dandy Classics in eigen beheer uitgevoerd. Wij beschikken over een professionele straalcabine, waarin voertuigen tot 16 meter lengte gestraald kunnen worden.

stralen van oldtimersVeel straalbedrijven missen de specifieke kennis en ervaring om oldtimers goed te kunnen stralen. De bewerking van auto plaatwerk vraagt om een ander proces dan staalconstructies of andere werkstukken. Een combinatie van onzorgvuldige bewerking, een te grof straalmiddel, een te hoge druk of verkeerde mondstukken kan als gevolg hebben dat het plaatwerk oprekt.

Bij ons wordt gestraald door vakmensen met oog voor detail en kennis van oldtimers. Vooraf overleggen we hoe de auto het beste kan worden voorbehandeld, gestraald en nabehandeld. Zo wordt het straalwerk efficiënt ingepast in het restauratieproces en wordt de kwaliteit gewaarborgd.

 

Voorbewerking

Afhankelijk van de dikte van het plaatwerk en de laagdikte van de lak kan het nodig zijn om voor het stralen eerst deels chemisch en mechanisch te ontlakken. Ook is het wenselijk de auto vooraf zoveel mogelijk te ontdoen van kitranden en tectyl.

Nabewerking

Na het stralen blijft een schone carrosserie over, ontdaan van roest en laklagen. Als dit materiaal te lang onbehandeld blijft zal al snel vliegroest ontstaan. Indien gewenst kunnen wij de auto voor u kort na het stralen spuiten in een washprimer, lasprimer of roestwerende epoxy primer. Hiermee is het restauratieobject goed behandeld voor verder plaatwerk en spuitwerk. Losse partijen onderdelen (wielophanging, achteras, steunen) kunnen wij spuiten in een epoxy primer en aflakken in eiglans of hoogglans zwart.

Zandstralen

In de volksmond wordt nog vaak gesproken over zandstralen. Het stralen met zand is echter in Nederland niet toegestaan. Zandkorrels spatten uiteen in miniscuul kleine stofdeeltjes die in de longen blijven zitten, met ernstige gezondheidsrisico's als gevolg. In plaats van te stralen met zand gebruiken wij fijne corund (aluminium oxide). Dit straalmiddel wordt in een speciale installatie gezeefd voor hergebruik. Het vrijkomende stof wordt gefilterd en verpakt afgevoerd, voor verwerking in o.a. funderingsbeton.

Voor meer informatie of een offerte kunt u contact opnemen met Dennis Vloet, T: +31 612235640, of vul het contactformulier in:

Call us for more information (+31 612 235640), or fill in the contact form below:

Your Name (required)

Your Email (required)

Your telephone number (required)

Subject (required)

Your Message