Restauratie Jaguar E-type V12 FHC: op weg naar Santiago

Iedere restauratie is op z’n zachtst gezegd een uitdaging. Met de benodigde hoeveelheid toewijding en doorzettingsvermogen kan het restaureren van een klassieker voor de eigenaar uitmonden in een bijna religieuze ervaring. In het geval van deze Jaguar E-type was het de auto die op bedevaart ging, naar de omgeving van Santiago de Compostella.

1973 Jaguar E-type V12 2+2

De E-type in ongerestaureerde staat. Deze Jaguar werd door Dandy Classics verkocht aan een nieuwe Spaanse eigenaar.

De Jaguar E-type S3 V12 2+2 uit 1973 die we beschrijven was niet bepaald in een slechte staat. De auto werd nieuw verkocht in de VS, maakte de oversteek naar Nederland en kwam terecht in een collectie van meerdere oldtimers. Meer dan 20 jaar lang werd de grote kat binnen opgesloten, om één keer per jaar naar buiten te komen voor een rondje om de kerk, op handelsplaten. Met 75.000 mls op de teller was deze auto nog in ongerestaureerde staat, lopend en rijdend. Uiteraard had de tijd haar sporen achtergelaten: de carrosserie had op verschillende plekken aandacht nodig en de techniek moest weer worden teruggebracht naar een niveau van preventief onderhoud.

We verkochten deze Jaguar aan een nieuwe eigenaar uit Galicië, Spanje. Met een grondige aanpak en het nodige respect voor de originaliteit werd de auto onder handen genomen. De carrosserie werd geheel blank gemaakt, hersteld en opnieuw gespoten in de originele kleur zilvergrijs. Mechanisch werd de auto volledig opgefrist, met complete revisie van het onderstel, carburateurs en koelsysteem. Het interieur werd origineel gehouden, waarbij het oude leder en de tapijten behouden bleven.

De nieuwe eigenaar kan met recht trots zijn op het eindresultaat. Deze monumentale auto is omgetoverd in een prachtige en betrouwbare rijdersauto, waarmee heerlijk getoerd kan worden over Spaanse B-wegen. Mocht je binnenkort onderweg zijn in Galicië, pas dan op voor deze wilde roofkat.

Inspiratie nodig voor een volgende vakantiebestemming? De ‘Caribbean beach’ in Galicië staat bovenaan de top 10 lijst van mooiste stranden ter wereld, volgens the Guardian. Lees het artikel hier…

Heeft dit artikel je geïnspireerd om zelf een restauratie te starten? Neem een kijkje in onze collectie voor het huidige aanbod van restauratieobjecten.

Facebookpinterestlinkedinrssyoutubeinstagram